Independent contract refiners

Kwaliteit

Kwaliteit is de basis van ons bedrijf. Wij stellen hoge eisen aan onze organisatie, wat wordt bewaakt door onze gekwalificeerde medewerkers. Wij zijn klaar voor de uitdagingen op het gebied van voedselveiligheid en de snel veranderende regelgeving. Onze operators zijn allen geschoold op het gebied van processing en voedselveiligheid. Bijscholing is een vast onderdeel in onze agenda.

Quality Control

In ons moderne laboratorium werken uitsluitend geschoolde laboranten, welke kritisch de producten van onze relaties analyseren. Bij de minste twijfel wordt contact opgenomen met onze klanten om de specificaties te bespreken. Monstername voor analyse vindt plaats bij elke aanlevering, tijdens de productie en aflevering. De monsters worden minimaal 6 maanden door ons bewaard, zodat een analyse achteraf altijd mogelijk blijft.

Quality Assurance

SRC werkt volgens de standaarden van ISO-9001 en FSSC-22000. Tevens zijn wij gecertificeerd om biologische producten te verwerken. Onze raffinaderij beschikt daarnaast over het USDA Organic en het JAS certificaat.

Pilot Plant

SRC heeft recent geïnvesteerd in een geavanceerde pilot plant. Wij zijn hierdoor in staat om op zeer kleine schaal te raffineren. Dit helpt ons en onze klanten in het vinden naar het optimale recept en de juiste procescondities. Tevens hebben wij de mogelijkheid om onbekende oliën of blends op kleine schaal te testen.

REFINE project

Deze pilot plant is een belangrijk instrument in het REFINE project welke wij o.a. met de Universiteit van Wageningen in 2017 zijn gestart. Dit project heeft als doel om het raffinageproces van plantaardige olien te verbeteren voor minimalisatie van procescontaminanten –als 3-MCPD, 2-MCPD en glycidol- en een optimale productkwaliteit. Dit project wordt in opdracht en onder subsidie van het Ministerie van LNV uitgevoerd.

Onze certificaten zijn te downloaden onder de buttons.

Hoge kwaliteitstandaard, uitstekende rendementen
en betrouwbare leveringen

Wanneer u dit zoekt is SRC uw partner

Bel: +31 (0)75 6707776 Stuur ons een email