Winteriseren

Hedendaagse consumenten worden steeds kritischer in hun aankoopgedrag, en een heldere olie is vandaag de dag een vanzelfsprekendheid. Geraffineerde olie is een consumptie gereed product, maar kan tegelijkertijd natuurlijke wassen bevatten welke de presentatie negatief kunnen beïnvloeden.

Kristallisatie

SRC is uitgerust met een winterisatie-unit welke deze wassen verwijderd met een minimale invloed op het rendement. Tijdens het winteriseren wordt de olie bij een lage temperatuur gekristalliseerd. De lage procestemperatuur is een verklaring voor het woord “winteriseren”. Vervolgens wordt de olie gefilterd en worden de wassen verwijderd.

Coldtest

Na winterisatie vindt er in ons laboratorium een “cold-test” plaats. Winterisatie kan uitsluitend worden gedaan bij zachte oliën als (H.O.) zonnebloemolie, raapzaadolie, saffloerolie, maisolie of walnootolie. Vetten zijn ongeschikt voor winterisatie. Na het winteriseren wordt de olie afgeleverd in de oplegger van onze klant, of afgevuld in de gewenste verpakking (IBC of drum).

Hoge kwaliteitstandaard, uitstekende rendementen
en betrouwbare leveringen

Wanneer u dit zoekt is SRC uw partner

Bel: +31 (0)75 6707776 Stuur ons een email